Koran en Wetenschap - 5

Kan de schepping zichzelf voortbrengen?

In naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle. En vrede en zegeningen zijn met eenieder van de profeten evenals met hen die hun boodschap volgen. Het onderwerp wat in deze video besproken zal worden is: Koran en wetenschap.

Welkom terug bij dit vijfde deel van deze videoreeks. En we duiken gelijk in een beetje wat meer detail. Want zelfs als we nog een stap dieper gaan op die bouwstenen van die eerste cel te bekijken, dan is het wetenschappelijk onmogelijk om zelfs deze bouwstenen spontaan te laten ontstaan. Deze bouwstenen zijn namelijk aminozuren, die in een zeer specifieke combinaties proteïnes vormen. In de wetenschap is geen enkele twijfel dat de proteïnes de eerste noodzakelijke bouwstenen zijn voor het leven.

Onderdeel van de huidige versie van de evolutietheorie is dat het leven is ontstaan door het toevallig ontstaan van combinaties van aminozuren, die in enorm toeval zo zijn samengekomen dat er proteïnes gevormd zijn. Welke dan DNA vormen enzovoort en cellen gevormd zijn. Het zou volgens onze beperkte dagelijkse logica wel kunnen. We kunnen namelijk ook gemakkelijk gele en blauwe mineralen bij elkaar doen en dan zien we dat er wellicht een groene kleur komt. Maar we weten ondertussen dat alleen al het ontstaan van die eerste bouwsteen van het leven, proteïne, zo bizar weinig kans heeft om toevallig ontstaan te zijn dat het nooit, en ik bedoel echt letterlijk nooit, spontaan of per ongeluk ontstaan kan zijn. Kijk, de simpelste proteïne bestaat uit 50 aminozuren, de meer complexere uit wel meer dan 1000.

Als je een enkele aminozuur uit de reeks weghaalt, is het geen proteïne meer maar een hoopje moleculen. Het doet namelijk helemaal niks, het is zelfs extreem schadelijk voor het leven als je een stukje van die aminoketen er uit haalt. Een gemiddelde proteïnemolecuul bestaat uit een verzameling van 288 aminozuren en van twaalf verschillende soorten. En alleen als we ze in een zeer specifieke bepaalde volgorde aan elkaar knopen is het een nuttige proteïne. En de kans hierop is 1 op 10300 en dat ziet er als volgt uit. Dit zie je, hoe bizar klein is deze kans. Hoe bizar klein, het past nog maar net op de slide. Maar de waarschijnlijkheid dat een proteïnemolecuul, die normaal gesproken uit 500 aminozuren bestaat, in de juiste hoeveelheid en volgorde gerangschikt wordt.

Met daarbij komend en de waarschijnlijkheid dat alle aminozuren slechts linksdraaiend zijn, anders vernietigt het juist het leven, en met de noodzakelijke peptideverbindingen verbonden zijn is 1/〖10〗^950. Beste mensen, dat ziet er als volgt uit. En zelfs de leeftijd van de aarde is niet voldoende om een enkele proteïnemolecuul te vormen met alle atomen die we op aarde aanwezig hebben. Sterker nog, zelfs als we alle atomen in het universum zouden stoppen, stoppen met wat ze aan het doen waren en zich zouden concentreren op het vormen van een enkele proteïne, zouden de miljarden jaren dat het universum bestaat, niet genoeg zijn om deze, de toevallige kans te doen ontstaan.

Op dit plaatje gaan we nog verder. Hier zien we een bacterie. Een bacterie bestaat uit 2.000 soorten proteïnen. Robert Shapiro een professor in de chemie aan de universiteit van New York en DNA-expert heeft de kans op een toevallige vorming van de 2.000 soorten proteïnen van de bacterie uitgerekend. Even ter vergelijking, er zitten 20.000 proteïnes in een menselijke cel, 2.000 in alleen deze bacterie. De uitkomst van de kans dat het zou ontstaan is tien met 40.000 nullen er achter en dit past niet meer op deze slide.

We hoeven ons dus niet te schamen om niet geloven dat het leven per toeval is ontstaan, Om niet te geloven dat het leven per toeval is ontstaan. Het toeval is te klein om te accepteren en daarom, beste mensen, verwerpen wij de evolutietheorie en scharen wij ons tot de volgende theorie. Namelijk het feit dat wij uitgaan van het ‘intelligent design’; iemand die het heeft ontworpen.

We hebben natuurlijk verschillende soorten van Darwins theorieën, klassieke theorieën of neodarwinisme of het onderbroken evenwicht, waarbij er sprongen zijn in DNA. Maar uiteindelijk gaat islam en ook de meeste andere religies richting het intelligent design. En dat heb je ook zelfs zonder religie, wat ook mogelijk is. De islam hoort bij het intelligent design met daarbij een religie, een passende oplossing voor onze denkbeelden, een passend bewijs ook in de Koran voor alle theorieën die ontstaan zijn. En we zullen dat zien in de volgende videoreeks die wat meer in gaat op de connectie tussen wat we net gezien hebben. De connectie van de wetenschap en de Koran. Namelijk de bewijzen dat de Koran daadwerkelijk echt alleen maar van de Schepper kan zijn.

We zien jullie graag terug in de volgende videoreeks. Wa salaamou aleikoum wa rahmatallahi wa barakatu. Vrede zij met u en de genade en de zegeningen van Allah.