Koran en Wetenschap - 3

De evolutieleer onder de loep.

In naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle. En vrede en zegeningen zijn met eenieder van de profeten evenals met hen die hun boodschap volgen. Het onderwerp wat in deze video besproken zal worden is: Koran en wetenschap deel 2

Welkom bij deel 3 van deze video reeks. We gaan gelijk door waar we gebleven zijn. Het gaat namelijk over de fossiele geschiedenis. En wat je hier ziet (00:20) is de fossiele geschiedenis in kaart gebracht. Het is een bekend plaatje. Het is geen plaatje wat ik zelf bedacht heb. En hoe dieper we graven in die lagen die je ziet. Hoe dieper we graven, hoe verder we komen in de geschiedenis en hoe ouder de fossielen worden. Maar als we dat omdraaien, dan is dat natuurlijk als volgt: De aarde is ongeveer 4,5 miljard jaar oud en dan opeens, 570 miljoen jaar geleden, zijn er de trilobites. Je ziet het ook als je goed kijkt. Op het plaatje zie je dat voor de trilobites, vrijwel geen fossielen voorkomen. Dus, waar zijn dan de voorgangers? Zonder ogen, met een poot i.p.v. velen of met alleen voelsprieten.

Kijk, zijn voelsprieten niet voldoende om te kunnen overleven? Hebben we nu geen dieren die alleen maar voelsprieten hebben en geen poten? Natuurlijk wel, kijk maar naar een naaktslak. Maar hoe hebben die trilobites dan opeens ogen gekregen? En waarom zijn die ogen zo bijzonder? Kijk, ogen zijn zo bijzonder omdat zelfs het oog van een trilobite al dubbele lenzen bevatten. Sterker nog, ze waren zo ver ontwikkeld, dat vandaag de dag nog vele insecten dezelfde structuur hebben van ogen. En waar blijft dan het evolutie verhaal? Is het dan in al die honderden miljoenen jaren niet een verandering in hoe dit soort ogen werken?

Kijk, Darwin zei al dat hij het koud kreeg, rillingen kreeg bij het begrijpen hoe ogen ontwikkeld zijn. Laat staan, het eerste oog wat nog ingewikkelder is dan onze huidige ogen. Kijk, dit deel van de evolutie is al reden genoeg om niet in de huidige theorie te geloven. En omdat jullie je wellicht afvragen wat er dan nog vóór de trilobites bestond, heb ik nog een slide daarvan toegevoegd. Een van deze soorten: de eencelligen. Dit is een van de meest simpele levensvormen die er bestaat. En omdat ze eencellig zijn en omdat ze een simpele levensvorm zouden moeten voorstellen, moeten ze ook heel eenvoudig zijn. Tenminste, dat zou je verwachten. (2:40) Dit zijn die simpele vormen van leven in dat tijdperk, voor de trilobites. Kan dit, als je erover nadenkt, kan dit per ongeluk ontstaan zijn?

Ik denk dat dat helemaal niet mogelijk is. Het leven is te complex. Er zijn teveel factoren die in de huidige evolutie theorie elkaar tegen spreken. Een visie is, dat het eigenlijk aan alle kanten rommelt en we zullen daar stapje voor stapje een aantal elementen uit halen en belichten. (3:18) Een van de problemen die we zien namelijk is dit: Het probleem is dat de mensen geen sluitend bewijs hebben van die ontbrekende onderdelen in het hele fossielen plaatje. Op allerlei plekken missen de verbindingen tussen de fossielen en worden we dus eigenlijk gewoon een beetje voor de gek gehouden.

Maar hoe oud is eigenlijk de moderne mens? Weten we precies hoe oud de moderne mens is? Hoe oud is de mens zoals we nu zijn? Nadat we geëvolueerd zijn. Uit apen bestaat de huidige mens sinds ongeveer, wat men dan schat, ongeveer tachtig duizend jaar. Het jaartal is wel een aantal keer aangepast, maar zo staat het nou eenmaal in de huidige lesboeken. Tachtig duizend jaar geleden hebben we de vorm gekregen zoals we die nu hebben. En ongeveer 10 tot 6000 jaar geleden, zijn we begonnen met het denken en onze huidige beschaving en gingen we piramides bouwen, zoals je aan het einde (4:30) van dit plaatje ziet.

Mijn punt is dat zeg maar de theorieën die ontwikkeld zijn en de plaatjes die wij kennen, die zien eruit zoals we die hier zien (geen afbeelding?). Na wat speurwerk, is eigenlijk de conclusie die je kan trekken, dat we al zon 150 jaar voor de gek gehouden worden met plaatjes zoals de bovenstaande. En je hoeft je echt niet te schamen als je hier niet in gelooft. Als de voorgaande slides het niet duidelijk maakten, dan wellicht dit plaatje wel (5:12). Wat je hier ziet is eigenlijk hetzelfde plaatje als wat je net zag, alleen met enige aanvulling daarin. Hier even in de context van wat men werkelijk gevonden heeft.

Kijk, volgens de evolutie theorie die aan ons en onze kinderen geleerd wordt op school, is het allemaal heel erg simpel. Er was een bacterie, daarna een wat ingewikkeldere levensvorm bijv. een vis, daarna een aap, daarna een aapmens en daarna werden we mens. Nou klaar, dat is duidelijk. Weten wij veel, toch?! Maar wat als de apen en de aapmensen en de moderne mensen allemaal tegelijk leefden? Moeten we dan een nieuwe theorie ontwikkelen? Ik denk dat met de huidige regels van theorieën en wetenswaardigheden en wetenschap, ja! Zouden we dat opnieuw moeten doen. Maar de huidige theorie wordt gewoon gehandhaafd. Het aanpassen van de theorie, is de eerste stap naar het bewijs dat God bestaat. En dat is een ongewenste situatie, voor velen.

De reden is dat als God bestaat, dan moeten we ook verantwoording afleggen. Dus, het probleem is echter dat we ondertussen weten dat er fossielen gevonden zijn die wel van de moderne mens en te oud zijn voor het huidige plaatje. De moderne mens kan niet ouder zijn dan enkele tien duizenden jaren geleden, want anders klopt het plaatje wat we met zijn allen voorgeschoteld krijgen niet meer. Echter, er zijn allang, allang fossielen gevonden die vele malen ouder zijn dan wat het plaatje ons doet geloven.

Wat dacht je van die schedel (6:59), blauwe. Hoofd, exact als de onze, exact de vorm die wij hebben. Van 800.000 jaar geleden en dus niet van 80.000 jaar geleden. Wat dacht je van een kaak, exact als de onze, 1.7 miljoen jaar oud. Wat dacht je van die voetstappen, van voeten, exact als de onze, 3.5 miljoen jaar oud. Het plaatje dat we kennen, is gewoon onzin. Echt, je hoeft je niet te schamen als je niet in de huidige theorie gelooft. Je wijst iedereen die erin gelooft, naar de bewijzen. Als men zegt: ‘Dit was een ander soort mens!’ Dan zeg je: ‘Ja, ik ben ook een ander soort mens’. ‘Ik verschil net zoveel van jou, als de oudere fossielen van jou verschillen’. En die voetstappen die ik hier heb (7:44) staan, zijn precies de voetafdrukken zoals wij die nu maken, in het zand.

Er is echt niet alleen maar een voetstap gevonden, maar een hele reeks van voetstappen, met mannenvoeten, vrouwenvoeten, kindervoeten. Honderden voetafdrukken. Vandaar ook dat de wetenschappen door middel van, door vorm van die afdrukken, alleen maar tot de conclusie kon komen dat de afdrukken inderdaad van de moderne mensen waren, maar dan wel miljoenen jaren geleden. En echt niet van een aapachtig mens beest. Die voet afdrukken zien er heel anders uit, met grote tenen, die jou ook kunnen grijpen. Dit zijn afdrukken van tenen en hakken.

Nogmaals, deze voetafdrukken zijn 3,5 miljoen jaar oud. Dus ook al heeft men fossielen gevonden van aapachtige of ander soort van mensen, sommigen leefden gewoon naast elkaar. Zoals wij nu ook naast elkaar leven. Maar denk je dat de wetenschappers dit accepteren? Nee, helaas niet. Dus de oplossing is simpel. Men heeft gewoon een nieuw soort bedacht. Dit is een ander soort mens volgens hen. Dus ja, wat moeten ze anders? Beste mensen, dit is geen missing link. Dit is geen verbinding tussen verschillende soorten van fossielen. Wij zijn niet ontstaan uit een bacterie of uit apen. Maar wij zijn ontworpen. De mens is ontworpen. En dit, dit is een van de bewijzen die er zijn.

En om het een en ander nog wat te verduidelijken, heb ik dit plaatje (9:29) gevonden. Dit is een plaatje van de moderne mens en de oude mens of de oude mens zoals we die graag willen doen geloven. Ik geloof dat deze schedels ongeveer 100 jaar in een museum hebben gelegen. Dus een voor het voorbeeld van de moderne mens. En de ander als voorbeeld van de, neanderthaler. Het probleem is alleen, het is helemaal geen moderne mens en een neanderthaler. Het is gewoon een moderne mens en een moderne mens. De ene is een Europeaan en de ander is een aboriginal.

Waarom laten wij ons zo voor de gek houden? Als de bewijzen vanuit de wetenschap zelf klaar zijn, duidelijk zijn, open zijn, niks verborgen. Dit is niet wat religieuze fantasie bedenkt. Dit is wat de wetenschap zelf naar voren brengt, maar met een verhaal bedekt en ingewikkeld maakt en hoog gestudeerd verhalen verzint om ons terug te voeren naar het plaatje dat ooit verzonnen is, om maar te laten bewijzen dat wij toevallig ontstaan zijn. Beste mensen, dit is een leugen. En ik denk dat er geen informatie verborgen is. Het is open. We gaan nog een aantal van deze bewijzen naar voren brengen. In het volgende deel komen we daarop terug in shaa Allah.