Ya Sîn

Het leven na de dood vanuit de Koran.

In naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle. En vrede en zegeningen zijn met eenieder van de profeten evenals met hen die hun boodschap volgen. Het onderwerp wat in deze video besproken zal worden is: Het leven na de dood.

De dood is al eeuwenlang een mysterie en een onderwerp waar veel over wordt gesproken. De Koran leert dat de dood een overgang is van het ene leven naar een ander leven. Vele mensen hebben hierover hun twijfels. Zelfs in de tijd van profeet Mohammed was een groot deel van de mensen ervan overtuigd dat er geen leven bestaat na de dood. De denkwijze dat er geen leven is na de dood, is dus niet een hedendaagse manier van denken, maar is er één die al door de eeuwen bekend was. Zo was ook een man in de tijd van de profeet Mohammed ervan overtuigd dat de dood het absolute einde is.

Daarom ging een niet gelovige man de discussie aan met profeet Mohammed en probeerde zijn ideeën belachelijk te maken. Hij greep wat zand en een oud stuk bot, vermaalde het tot stof en gooide het vervolgens in de lucht en vroeg spottend: “Wie zou zoiets nou ooit tot leven kunnen wekken?” Het antwoord op deze vraag kwam niet van profeet Mohammed, maar kwam direct van Allah door middel van een openbaring. Luister naar hetgeen Allah heeft geantwoord op de vraag:

أَوَلَمْ يَرَ الْإِنسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِن نُّطْفَةٍ فَإِذَا هُوَ خَصِيمٌ مُّبِينٌ {} وَضَرَبَ لَنَا مَثَلاً وَنَسِيَ خَلْقَهُ قَالَ مَنْ يُحْيِي الْعِظَامَ وَهِيَ رَمِيمٌ {} قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِي أَنشَأَهَا أَوَّلَ مَرَّةٍ وَهُوَ بِكُلِّ خَلْقٍ عَلِيمٌ {} الَّذِي جَعَلَ لَكُم مِّنَ الشَّجَرِ الْأَخْضَرِ نَاراً فَإِذَا أَنتُم مِّنْهُ تُوقِدُونَ {} أَوَلَيْسَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِقَادِرٍ عَلَى أَنْ يَخْلُقَ مِثْلَهُم بَلَى وَهُوَ الْخَلَّاقُ الْعَلِيمُ {} إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئاً أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ {} فَسُبْحَانَ الَّذِي بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ

Heeft de mens niet begrepen dat Wij hem hebben geschapen uit een levenskiem? Doch ziet, hij is klaarblijkelijk een redetwister! {} En hij zet Ons verhalen voor en vergeet zijn eigen ontstaan. Hij zegt: "Wie kan de beenderen doen herleven als zij vergaan zijn?" {} Zeg: "Hij, Die hen voor de eerste keer schiep zal hen doen herleven; Hij heeft kennis van de gehele schepping. {} Hij is het, Die uit een groene boom voor u vuur voortbrengt, en ziet, gij steekt er (uw brandstof) van aan." {} "Is Hij, Die de hemelen en de aarde schiep, niet in staat hun gelijken te scheppen?" Ja, inderdaad Hij is de Schepper, de Alwetende. {} Voorwaar, wanneer Hij Zich iets voorneemt is Zijn gebod slechts: "Wees", en het wordt. {} Glorie zij daarom Hem, in wiens hand de oppermacht over alle dingen is! En tot Hem zult gij worden teruggebracht.