Het woord van Allah - 4

De Koran als teken van onze Schepper.

In naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle. En vrede en zegeningen zijn met eenieder van de profeten evenals met hen die hun boodschap volgen. Het onderwerp wat in deze video besproken zal worden is: Het woord van Allah.

Daar zijn we dan, deel vier van deze serie over de Koran waarin we kijken naar de claim op de goddelijkheid ervan. In het eerste deel hebben we gekeken naar de beweringen over de profeet Mohammed op basis waarvan de Koran niet correct zou zijn. In de tweede video keken we naar het vorming van de mens en de Koranische omschrijving ervan. In de derde video hebben we vervolgens gekeken naar de uitgekomen bewering dat Abu Lahab als ongelovige zou sterven. Deze video zal een conclusie bevatten betreffende alle drie de voorgaande video’s dus hij is wat langer dan de anderen, ga er even voor zitten zou ik zeggen!

We gaan het, zoals beloofd, hebben over bijen. Waarom over bijen? Heel simpel: het 16e hoofdstuk van de Koran is “De Bij” genoemd en in dit hoofdstuk, vers 68-69 om precies te zijn, kunnen we het volgende lezen:

وَأَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتاً وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ {} ثُمَّ كُلِي مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

En jouw Heer inspireerde de bij (zeggende): "Bouw huizen in de bergen en in de bomen en in wat zij (de mensen) bouwen." {} "Eet dan van alle vruchten en volg de wegen die jouw Heer makkelijk maakte." Er komt uit hun buiken een drank (honing) met verschillende kleuren, daarin is genezing voor de mensen. Voorwaar, daarin is zeker een teken voor een volk dat nadenkt.

Is dit belangrijk om te vermelden? Ja! Waarom? Omdat de Koran verwijst naar de bij op een manier die in de vertaling verloren is gegaan maar in het Arabisch duidelijk zichtbaar is. In de Arabische taal wordt namelijk het geslacht van deze bijen waarover gesproken wordt vermeld. Allah verwijst naar de bijen in vrouwelijke vorm!

En net als bij de vorige video, waarin de Koran vermeldde dat Abu Lahab als ongelovige zou sterven, zien we dat de Koran ook hier gelijk heeft. In het jaar 1660 werd namelijk met behulp van een microscoop ontdekt dat de koning der bijen eigenlijk een bijenkoningin was. Duizend jaar daarvoor was dit echter al in de Koran te lezen. Dus zo zien we drie heldere voorbeelden, over totaal verschillende onderwerpen die allemaal één zaak gemeen hebben: het is de waarheid.

En natuurlijk: dat een boek specifiek of nauwkeurig is betekend nog niet dat het gelijk maar door God geopenbaard is. Het punt is hier echter dat deze nauwkeurigheid gepaard gaat met iets heel anders, iets veel groter. Het gaat namelijk samen met zaken die Mohammed als hij geen profeet was geweest simpelweg nog niet kon weten in zijn tijd. Heeft u hier een verklaring voor? Heeft u een verklaring voor de informatie die de Koran geeft terwijl mensen in die tijd deze kennis simpelweg niet konden bezitten? Heeft u een uitleg voor deze zaak? Er is maar één uitleg en dat is dat er maar één oorsprong van de tekst kan zijn; Allah, de Alwetende.

En als u een andere reden zoekt? Dan is de enige reden die u zult kunnen bedenken dat de profeet Mohammed goed heeft gegokt. Laten we daarom eens naar die stelling gaan kijken. Het wordt namelijk heel duidelijk hoe authentiek de Koran is wanneer je een lijst opstelt met het aantal keren dat de profeet Mohammed goed gegokt zou hebben. Want u kunt natuurlijk zeggen: je hebt het voorbeeld van de bijen aangehaald en dat was een kans van 1 op 2 om het goed te hebben. Net als het voorbeeld van Abu Lahab wat ook een kans van 1 op 2 was.

En wat dan betreft de eerste 6 verzen van hoofdstuk 30 waarin een voorspelling word gedaan dat de Romeinen die net door de Perzen zijn verslagen hen binnen 9 jaar zullen verslaan? Een voorspelling die is uitgekomen hoewel het op zijn minst ongeloofwaardig was omdat dit vers geopenbaard werd ten tijde van het verlies van de Romeinen. En wat dan betreft hoofdstuk 10:92 waarin melding wordt gemaakt van het feit dat het lichaam van de farao bewaard zal blijven als teken voor de volkeren na hem.

En wat dan betreft al die andere voorbeelden die worden genoemd in de Koran? En dan hebben we het nog niet eens over alle zaken die ons zijn overgeleverd aan uitspraken van de profeet Mohammed zelf die waarheid zijn gebleken. Uitspraken waarin hij zaken noemde die toen simpelweg niet bekend waren. Hoe gaat u deze uitspraken, niet enkele, niet tientallen, maar honderden verklaren? Hoe gaat u verklaren dat, ook al was het in veel gevallen “slechts” een zaak waarin er twee mogelijke uitkomsten waren, dat toch steeds het goede is “gegokt”?

Als we kijken naar de genoemde onderwerpen die in de Koran vermeldt staan dan mag duidelijk zijn dat het wel erg toevallig is dat die allemaal goed “gegokt” zouden worden door de profeet Mohammed. Bij een paar voorbeelden zouden we kunnen zeggen: goed gegokt, wat een geluk. Maar naarmate we de lijst uitbreiden zou u tenminste moeten denken: dit is wel héél erg toevallig. Daar komt bij: stel, even hypothetisch gezien, dat Abu Lahab moslim zou zijn geworden, dan zou er kunnen worden gezegd dat hij niet in zijn hart geloofde en daarmee de Koran worden rechtgepraat. En nogmaals dit is hypothetisch gezien. Maar wat dan betreft het geslacht van de honingbij? Wat dan betreft de overwinning van de Romeinen? En ga zo maar door. Dit zou niet recht gepraat kunnen worden, dit zou gewoon fout zijn! Maar dat is niet het geval.

Daarom beste lezer: als we de bewering moeten geloven dat de profeet Mohammed geen profeet was en dat hij de Koran zelf heeft bedacht dan hebben we een probleem. Want niemand kan ontkennen dat de kans dat hij telkens weer opnieuw goed gokte in vele, vele situaties zonder ooit een fout te maken gewoon zo ontzettend klein is dat er een andere bron moet zijn achter de Koran. Wie of wat dan? Dat hebben we u al vele malen verteld wanneer we spraken over de Koran. De Koran (en voor de duidelijkheid, we hebben het hier over de Koran in het Arabisch) is het woord van Allah. Dat is dan ook de reden dat het vrij is van fouten.

Soms zeggen mensen die twijfelen de islam aan te nemen dat ze wachten op een teken van God. Dat is een uitspraak die ook vaak gedaan word door mensen die zeggen niet overtuigd te zijn van Gods bestaan. Laat me u dit zeggen beste kijker, als u graag een teken wilt denk dan eens na over de volgende vrije vertaling van hoofdstuk 29:50-51 van de Koran:

وَقَالُوا لَوْلَا أُنزِلَ عَلَيْهِ آيَاتٌ مِّن رَّبِّهِ قُلْ إِنَّمَا الْآيَاتُ عِندَ اللَّهِ وَإِنَّمَا أَنَا نَذِيرٌ مُّبِينٌ {} أَوَلَمْ يَكْفِهِمْ أَنَّا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ يُتْلَى عَلَيْهِمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَرَحْمَةً وَذِكْرَى لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

“En zij zeiden: “Was er maar een Teken (wonder) van zijn Heer aan hem gezonden?” Zeg: “Voorwaar, de Tekenen zijn slechts bij Allah. En voorwaar, ik ben slechts een duidelijke waarschuwer.” {} Is het voor hen niet voldoende dat Wij aan jou het Boek hebben neergezonden, dat aan hen wordt voorgedragen? Voorwaar, daarin is zeker barmhartigheid en een vermaning voor een volk dat gelooft.”