De Grot

De laatste vier verzen uit hoofdstuk De grot.

In naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle. En vrede en zegeningen zijn met eenieder van de profeten evenals met hen die hun boodschap volgen. Het onderwerp wat in deze video besproken zal worden is: De grot.

De Koran is het boek met daarin de letterlijke woorden van Allah en profeet Mohammed is de levende mens die de praktische invulling heeft gegeven, op datgene wat er in de koran staat. Nooit heeft profeet Mohammed beweert een speciaal wezen te zijn, of een god of een zoon van god of iets dergelijks. Hij was slechts een mens die de boodschap van Allah heeft overgebracht naar de hele mensheid. De Koran kent vele geheimen die allen een onderdeel zijn van de kennis van Allah. Deze kennis kent natuurlijk geen grenzen en dat maakt Allah ook duidelijk in de volgende verzen:

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ كَانَتْ لَهُمْ جَنَّاتُ الْفِرْدَوْسِ نُزُلاً {} خَالِدِينَ فِيهَا لَا يَبْغُونَ عَنْهَا حِوَلاً {} قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَاداً لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَداً {} قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاء رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلاً صَالِحاً وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَداً {}‏

Voorwaar, de gelovigen die goede werken doen, zullen de tuinen van het Paradijs tot onthaal hebben. {} Daarin zullen zij vertoeven en zij zullen niet wensen daaruit weg te gaan. {} Zeg: "Al ware de oceaan inkt voor de Woorden van mijn Heer, zo zou de oceaan zijn uitgeput eer de Woorden van mijn Heer ten einde komen - zelfs al zouden Wij er evenveel ter aanvulling toevoegen." {} Zeg: "Ik ben slechts een mens gelijk gij, doch mij wordt geopenbaard dat uw God slechts één God is. Laat daarom degene, die op de ontmoeting met zijn Heer hoopt, goede daden verrichten en bij de aanbidding van zijn Heer niemand anders met Hem vereenzelvigen."