Nieuwsbrief mei 2016

In deze editie: Koningsdag 2016 en een nieuwe projectleider!

Welkom bij het nieuwsoverzicht van waaromislam.nl. Middels dit overzicht willen we u, als volger van dit project, graag op de hoogte houden van onze bezigheden binnen het project!

Koningsdag 2016

 

Sinds 2012 is Koningsdag voor ons een extra speciale dag. Op deze dag bezoeken wij met een aantal teams de grote Nederlandse steden om flyers over de islam uit te delen. Dit jaar waren wij te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere!

In tegenstelling tot vorig jaar begon de dag met donkere wolken en regenbuien. Hierdoor bleef gedurende de ochtend de drukte uit. De enkele vroege vogels die hun kraampjes en matjes met spulletjes hadden uitgestald besloten al snel deze weer in te pakken, waardoor het straatbeeld minder feestelijk was dan normaal. Desalniettemin liepen de vrijwilligers vol goede moed door de straten om hier en daar een flyer te overhandigen. De flyers werden snel aangenomen, echter was er vanuit het publiek weinig animo voor een praatje terwijl men werd natgeregend. Geduldig bleven we wachten op betere weersomstandigheden...


Ons geduld werd rond het middaguur beloond. De wolken trokken grotendeels weg en de straten kleurden langzaam oranje met feestgangers, gezinnen en koopjesjagers. Het plan van aanpak verschilde per stad: in Utrecht bijvoorbeeld verspreidden we ons in twee teams over het centrum, in Amsterdam stonden we in het Vondelpark met een kraampje. Ongeacht de aanpak was er nu veel enthousiasme vanuit de voorbijgangers. Niet alleen werden er duizenden flyers uitgedeeld, ook was er veel vraag naar de Koran. Met veel dank aan Centrum de Middenweg in Rotterdam konden wij dit jaar honderden Nederlandse interpretaties van de Koran weggeven aan geïnteresseerde niet-moslims. Dit ging altijd vergezeld met een praatje, soms kort maar vaak een lang gesprek, waaruit we wederom kunnen concluderen dat veel Nederlanders positief tegenover de islam staan. Één persoon gaf zelfs te kennen dat hij graag moslim wilde worden, waarna we hem hebben begeleid hierin. Maandelijks bemerken we deze positiviteit al bij onze Dawah op Straat-acties, en op Koningsdag worden we jaarlijks overwelmd met hartelijke en bemoedigende woorden van niet-moslims. Mensen van allerlei afkomsten, leeftijden en achtergronden die zich niet laten misleiden door de media, maar zelf op onderzoek uitgaan en vragen stellen aan een moslim. Derhalve willen we niet alleen de vrijwilligers bedanken; vooral de vele vriendelijke Oranjegangers hebben dit wederom tot een succesvolle Koningsdag gemaakt!


 


Nieuwe Projectleider

Na een lange zoektocht zijn we verheugd te mogen mededelen dat wij een nieuwe projectleider hebben gevonden voor bekeerlingen.nl! Sinds kort is broeder Hakan enthousiast begonnen om invulling te geven aan de toekomst van deze website en haar projecten.

Om geen tijd verloren te laten gaan hebben we derhalve direct afgesproken om met het voltallige bestuur samen te komen in Amsterdam. Onder het genot van een heerlijke maaltijd werd de huidige stand van zaken besproken, alsmede de toekomst van Stichting Moslimperspectief. Om alvast een tipje van de sluier op de lichten: dit jaar willen wij een eigen pand in gebruik gaan nemen! Vanuit dit pand kunnen wij o.a. vergaderen, video’s opnemen, gasten ontvangen en al onze activiteiten organiseren. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de voortgang!


Help mee

Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Wil jij middels een maandelijks bijdrage dit project steunen? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!https://www.youtube.com/watch?v=5XEHGmEm8eU&list=PLEmbSDK6Yjx8uXhtx9LsyBEz2UcyuVJPF