Nieuwsbrief maart 2016

In deze editie: nieuwe video's en een bezoek aan Rotterdam!

Welkom bij het nieuwsoverzicht van waaromislam.nl. Middels dit overzicht willen we u, als volger van dit project, graag op de hoogte houden van onze bezigheden binnen het project!

Van Molens naar Mekka

In januari zijn de eerste drie afleveringen van 'Van Molens naar Mekka' online gekomen: een reisverslag van onze twee weken in Saoedi-Arabië. Vorige maand kwamen deel 4 t/m 7 online. Bekijk ze hier nogmaals:

 

 

 


Dawah in Rotterdam

Vorige maand hadden we een vergunning aangevraagd om te flyeren in Beverwijk. Op het laatste moment bleek het niet mogelijk om te staan met onze dawah-tafel, waardoor wij genoodzaakt waren om een alternatief te verzinnen. Uiteindelijk kozen we voor Rotterdam. Een stad die we de afgelopen jaren vaker hebben bezocht met ons team, en waar geen vergunning nodig is om (al lopend) flyers uit te delen. In Rotterdam waren we al bekend met de omgeving en de Rotterdammer, waardoor we direct konden beginnen met het flyeren. Daarnaast knoopten we enkele gesprekken aan met geïnteresseerde voorbijgangers. Tijdens deze gesprekken krijgen we altijd 1001 verschillende vragen, over onderwerpen zoals vrouwenrechten, terrorisme, de profeet Mohammed (vrede zij met hem) en nog veel meer. Hierbij proberen we misconcepties weg te nemen en eerlijke informatie over de islam te geven. Dit resulteert er vaak in dat mensen meer interesse krijgen voor de islam, en soms zelfs moslim willen worden.

Ook op deze mooie dag was dit het geval. Een jongeman gaf aan dat hij graag moslim wilde worden, en heeft op ter plekke de geloofsbelijdenis uitgesproken! Hierna hebben wij hem gefeliciteerd en in contact gebracht met de juiste begeleiding bij hem in de buurt. Namens waaromislam.nl heten we de nieuwe broeder nogmaals van harte welkom in de islam! Volgende maand hopen we nog meer van dit soort mooie verhalen te kunnen delen, als we een nieuwe stad hebben bezocht.

Vanwege privacy-redenen is de broeder onherkenbaar gemaakt.

Help mee

Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Wil jij middels een maandelijks bijdrage dit project steunen? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!https://www.youtube.com/watch?v=5XEHGmEm8eU&list=PLEmbSDK6Yjx8uXhtx9LsyBEz2UcyuVJPF