Nieuwsbrief februari 2016

In deze editie: dawah in Zeist, onze Umrah-documentaire en een live benefiet

Welkom bij het nieuwsoverzicht van waaromislam.nl. Middels dit overzicht willen we u, als volger van dit project, graag op de hoogte houden van onze bezigheden binnen het project!

Benefiet

2 januari was een belangrijke dag voor Stichting Moslimperspectief (waaromislam.nl en bekeerlingen.nl). De voorafgaande maanden hadden we toegewerkt naar deze dag, waarop we een online benefiet zouden houden. Live via waaromislam.nl kon men meekijken naar een avondvullend programma!

De avond begon met een Turkstalig gedeelte. In groot gedeelte van onze achterban bevindt zich in Turkije, en speciaal voor hen werden onze plannen voor 2016 in het Turks gepresenteerd. Dat men in Turkije enthousiast is over ons bleek al snel; één persoon belde ons om 10.000 euro te doneren! 

Het Nederlandstalige gedeelte begon met een introductie door broeder Nouredinne, en vervolgens een interview met dr. Martijn de Koning. Als antropoloog heeft hij een goed beeld van moslims in Nederland, en hoe de islam door de Nederlandse media wordt gepresenteerd. Uiteraard legde presentator Mark uit aan de kijkers wat wij doen om de islam op de juiste manier te presenteren aan Nederland. 

Ook geïnterviewd werden Ebu Erva (oprichter en voorzitter) en Alexander den Toom (voormalig projectleider). Ze werden gevraagd over de oprichting van de stichting, hoe de eerste jaren verliepen, en hoe de stichting is gegroeid met behulp van donaties en vrijwilligers. 


Later op de avond kon men kijken naar interviews met het bestuur, onze veldsprekers en ons Dawah op Straat-team, afgewisseld met Koran-recitaties en wervingsmomenten. Stichting Moslimperspectief is afhankelijk van donaties en vrijwilligers, en derhalve vroegen wij de kijkers om hun steentje bij te dragen. We waren dan ook ontzettend blij met de vele berichten, steunbetuigingen en gulle giften! De uitzending werd laat in de nacht besloten met een lezing en dankwoordje, maar ook daarna kwamen er nog donaties binnen. Waaromislam.nl en bekeerlingen.nl willen bij deze nogmaals alle kijkers en donateurs hartelijk bedanken voor hun steun. Dankzij u kunnen we in 2016 Nederland blijven informeren over, en uitnodigen naar de islam!

Van Molens naar Mekka

Vorig jaar zijn twee teamleden van waaromislam.nl naar Saoedi-Arabië gegaan. Hier bezochtten zij de steden Medina en Mekka voor de Umrah, de kleine bedevaart. Tijdens ons verblijf hebben we veel gefilmd, wat resulteerde in meer dan 1500 video's tijdens twee weken. Deze video's hebben we nu omgezet in een documentaire van meer dan een uur lang, verdeeld over 8 afleveringen. De eerste drie aflevering zijn deze maand online gekomen. Heb je ze gemist? Bekijk hier nogmaals deel 1 t/m 3:

 

 

 

Houd onze website in de gaten; elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering online!

Dawah in Zeist

Het DOS-team (Dawah op Straat) van waaromislam.nl was zondag 2 februari weer op straat te vinden. Ditmaal was Zeist de bestemming. Vroeg in de middag werd vol met goede moed de dawah-tafel neergezet op een mooi plekje. Al snel werd er bemerkt dat het een stuk rustiger op straat was dan gehoopt. Was het het regenachtige weer dat de mensen thuis hield of waren het andere factoren?

Het werd duidelijk dat in Zeist weinig winkels opengaan op koopzondagen. Het is namelijk zo dat winkels zelf mogen beslissen of ze hun deuren openen op koopzondagen. Het komt wel eens voor dat winkels dat niet doen, zoals wij bemerkt hebben in Zeist.

Ondanks de omstandigheden gingen de broeders door met het uitdelen van flyers, en informeren over / uitnodigen naar de islam! Naast de beloning die ze insha Allah in het verschiet ligt vanwege de moeite werd er deze keer ook een belangrijke les uit de dag gehaald. Namelijk dat wij slechts als taak hebben om de boodschap over te brengen en dat het aan Allah is hoeveel mensen de boodschap te horen krijgen en wat zij er mee doen. Wij zijn slechts dienaren die zelf behoeftig zijn naar de Barmhartigheid van hun Heer. Moge Allah de mensen in Zeist leiden en het van ons accepteren!

Volgende maand staan we in sha Allah weer op een nieuwe locatie. Moge Allah het succesvol laten zijn!

Help mee

Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Wil jij middels een maandelijks bijdrage dit project steunen? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!